دبیرکل حزب‌الله لبنان با خط و نشان کشیدن برای اسرائیل، قبرس را هم تهدید کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۳۰

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، با تاکید بر اینکه در صورت وقوع جنگی تمام عیار هیچ نقطه‌ای در اسرائیل امن نخواهد بود، برای اولین بار قبرس را نیز تهدید به حمله کرد و گفت این کشور نباید به اسرائیل اجازه دهد از پایگاه‌ها و فرودگاه‌های قبرس برای عملیات نظامی خود استفاده کند.

او در میانه اوج گرفتن درگیری‌ها بین حزب‌الله لبنان و اسرائیل که به نگرانی‌ها از بروز جنگی تازه و گسترده‌تر در منطقه دامن زده، گفت: «در صورت وقوع یک جنگ گسترده‌تر، هیچ مکانی در برابر موشک‌ها و پهپادهای ما در اسرائیل در امان نخواهد بود.»

حسن نصرالله روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، در مراسم یادبود طالب عبدالله، فرمانده ارشد حز‌ب‌الله که هفته گذشته در حمله اسرائیل کشته شد، سخن می‌گفت. طالب سامی عبدالله معروف به ابوطالب، ارشدترین فرمانده حزب‌الله است که در درگیری‌های هشت ماه گذشته کشته شده است.

در جریان این درگیری‌ها بیش از ۳۰۰ تن از اعضا و فرماندهان بلندپایه حزب‌الله کشته شده‌اند و در هفته‌های اخیر، دامنه درگیری ارتش اسرائیل و حزب‌الله لبنان از تبادل آتش در نوار مرزی فراتر رفته است.

نصرالله در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت که گروهش در صورت وقوع یک جنگ گسترده تر، بدون قاعده و بدون سقف مبارزه خواهند کرد. او در مراسم یادبود یک فرمانده کشته شده در حمله اسرائیل در هفته گذشته صحبت می کرد - بلندپایه ترین شخصیت حزب الله که تاکنون در درگیری فعلی با اسرائیل کشته شده است.

حسن نصرالله افزود: «اسرائیل می‌داند که آنچه در دریای مدیترانه در انتظارش است بسیار بزرگ است. اسرائیل در مواجهه با نبردی به این بزرگی می‌داند که اکنون باید در زمین، هوا و دریا منتظر ما باشد.»

حزب‌‌الله در هفته گذشته بزرگ‌ترین حملات موشکی و پهپادی خود در طول هشت ماه گذشته را به اسرائیل انجام داد.

ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد اعلام کرده بود که طرح‌های عملیاتی برای حمله به لبنان تصویب و تایید شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل نیز روز سه‌شنبه با اشاره به پخش فیلمی از بندر حیفا و تهدید به حمله این بندر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که کشورش به لحظه تصمیم‌گیری برای حمله به حزب‌الله و لبنان بسیار نزدیک است.

اعلام خبر تصویب طرح‌های عملیاتی برای حمله به لبنان و هشدار وزیر امور خارجه اسرائیل از یک سو و تهدیدهای متقابل دبیرکل حزب‌الله لبنان از سوی دیگر، تازه‌ترین نشانه‌ها از تشدید درگیری‌ها در شمال اسرائیل به رغم تلاش گسترده آمریکا برای جلوگیری از بروز جنگی جدید در منطقه است.

یسرائیل کاتز در پست خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حسن نصرالله امروز به فیلمبرداری از بنادر حیفا که شرکت‌های بین‌المللی چین و هند آنها را اداره می‌کنند، می‌بالد و آنها را تهدید به حمله می‌کند. ما به لحظه تصمیم‌گیری برای تغییر قواعد در قبال حزب‌الله و لبنان بسیار نزدیک هستیم. در یک جنگ همه جانبه، حزب‌الله نابود خواهد شد و لبنان به شدت ضربه خواهد خورد.»

مقام‌های سازمان ملل از تشدید تنش بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان ابراز نگرانی کرده‌اند و آموس هوخشتاین فرستاده ویژه ایالات متحده به اسرائیل و لبنان سفر کرد تا از هر دو طرف بخواهد وارد یک درگیری تمام عیار نشوند.

حسن نصرالله در سخنرانی تلویزیونی روز چهارشنبه خود، همچنین برای اولین بار قبرس را تهدید و متهم کرد که به اسرائیل اجازه می‌دهد از فرودگاه‌ها و پایگاه‌های این کشور برای تمرینات و عملیات نظامی خود استفاده کند.

قبرس عضو اتحادیه اروپا است و روابط نزدیکی با لبنان دارد.

با این حال، نصرالله گفت: «باید به دولت قبرس هشدار داده شود که باز کردن فرودگاه‌ها و پایگاه‌های قبرس به روی دشمن اسرائیلی برای هدف قرار دادن لبنان به این معنی است که دولت قبرس بخشی از جنگ شده است و مقاومت به‌عنوان بخشی از جنگ با آن برخورد خواهد کرد.»

با این همه، نیکوس کریستودولیدس، رییس‌جمهوری قبرس، هرگونه جانبداری از طرف‌های درگیر در جنگ غزه و درگیری‌ها بین ارتش اسرائیل و حزب‌الله لبنان را رد کرد.

او با اشاره به نقش قبرس در کمک‌رسانی به مردم غزه گفت: «قبرس بخشی از مشکل نیست، بلکه بخشی از راه حل است. این نقش، برای مثال از طریق گذرگاه کمک‌رسانی بشردوستانه نه تنها از سوی جهان عرب بلکه از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است.»

خبرگزاری رویترز در گزارشی در همین زمینه تاکید کرده است که هیچ اطلاعات و شواهدی وجود ندارد که نشان دهد قبرس تسهیلاتی زمینی به اسرائیل ارائه کرده یا پایگاهی در اختیار ارتش این کشور گذاشته باشد، هرچند در گذشته و نه از آغاز جنگ غزه به این سو، به اسرائیل اجازه داده بود تا از حریم هوایی گسترده قبرس برای انجام رزمایش‌های خود استفاده کند.

بریتانیا دو پایگاه نظامی مستقلی در قبرس دارد که در گذشته از آنها برای عملیات در سوریه و اخیراً در یمن استفاده کرده است. دولت قبرس در زمینه نحوه استفاده از این پایگاه‌ها نظری ندارد. قرار گرفته است. قبرس تا سال ۱۹۶۰ مستعمره بریتانیا بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها