سازمان بهداشت جهانی:‌ وضعیت غذا در غزه رو به بهبود است اما خطر قحطی از بین نرفته

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۱۴

نماینده سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد مقدار مواد خوراکی در غزه کمی بیشتر از قبل شده است. ریک پیپرکورن گفت که وضعیت غذا در غزه در حال بهبود است اما خطر قحطی همچنان وجود دارد.

پیپرکورن روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در یک ارتباط مستقیم ویدیویی از اورشلیم در نشستی خبری در مقر سازمان بهداشت جهانی در ژنو گفت: «غذا کمی بیشتر است؛ غذاهای متنوع‌تر. مردم به ما نیز این را می‌گویند.»

او افزود: «آنچه من در طول زمان مشاهده کرده‌ام این است که مطمئنا غذاهای اصلی بیشتر شده است. گندم بیشتر [شده است] و غذاهای کمی متنوع‌تر نیز در بازارها، نه تنها در جنوب بلکه در شمال نوار غزه وجود دارد.»

احمد دهیر، نماینده سازمان بهداشت جهانی در غزه نیز این اظهارات را تایید کرد.

او گفت هزاران نفر از مردم غزه قبلا به امید یافتن غذا خود را روی کامیون‌های سازمان بهداشت جهانی که به سمت شمال نوار غزه می‌رفتند پرتاب می‌کردند اما این وضعیت در چند هفته گذشته تغییر کرده است.

دولت اسرائیل مرتبا سازمان‌های غیردولتی و سازمان ملل را به عدم توزیع سریع کمک‌های بشردوستانه میان مردم غزه متهم می‌کند.

این سازمان‌ها و سازمان ملل محدودیت‌ها و بازرسی‌های طولانی از سوی اسرائیل در مرزهای غزه را عامل کند شدن سرعت انتقال کمک‌ها اعلام کرده‌اند.

دهیر تاکید کرد وضعیت غذایی در نوار غزه که تولید محلی در آن به طور کامل نابود شده، شکننده باقی مانده است.

در زمینه توافق آتش‌بس در غزه، حماس اعلام کرده که با «روحیه مثبت» در حال بررسی پیشنهاد آتش‌بس مرتبط با آزادی گروگان‌هاست.

اکنون کشورهای میانجی شامل قطر، مصر و ایالات متحده منتظر پاسخ حماس به پیشنهاد جدید هستند.

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با عباس کامل، رییس سازمان اطلاعات مصر گفت که این گروه، پیشنهاد جدید برای وقفه ۴۰ روزه در جنگ را بررسی می‌کند.

قرار است هیاتی از حماس به زودی برای تکمیل گفت‌وگوهای پیشین درباره آتش‌بس به مصر سفر کند.

این گروه شبه‌نظامی از سال ۲۰۰۷ کنترل نوار غزه را در دست دارد و تا کنون شرط آتش‌بس دائمی در غزه را که از سوی اسرائیل رد شده، مطرح کرده است.

اسرائیل اعلام کرده تا نابودی توانایی نظامی حماس به جنگ ادامه خواهد داد.

منابع پزشکی در نوار غزه روز جمعه از حملات مرگ‌بار جدید اسرائیل در شامگاه پنج‌شنبه، به ویژه در شهر رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند.

وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است روز جمعه اعلام کرد تعداد کل کشته‌شده‌های فلسطینی پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، به ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر رسیده است.

این وزارت‌خانه آمار کشته‌های شبه‌نظامی از کشته‌های غیرنظامی را تفکیک نمی‌کند.

در تحولی دیگر در رابطه با جنگ در غزه، ترکیه با اشاره به «وخیم‌تر شدن فاجعه انسانی» در سرزمین‌های فلسطینی اعلام کرد از روز پنج‌شنبه تمامی صادرات به اسرائیل و واردات از این کشور را متوقف کرده است.

وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای نوشت: «مبادلات صادرات و واردات مربوط به اسرائیل متوقف شده است و تمامی محصولات را در بر می‌گیرد.»

بر اساس این بیانیه، آنکارا این اقدامات جدید را تا وقتی دولت اسرائیل «اجازه ارسال بی‌وقفه و کافی کمک‌های بشردوستانه به غزه» را صادر کند، «به شدت و قاطعانه» اجرا خواهد کرد.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل در واکنش به این موضوع گفت رجب طیب اردوغان (رییس‌جمهوری ترکیه)، با مسدود کردن بنادر برای واردات و صادرات اسرائیل، توافق‌ها را زیر پا می‌گذارد.

کاتز در حساب ایکس خود نوشت: «این رفتار یک دیکتاتور است که منافع مردم، بازرگانان ترکیه و توافق‌های تجاری بین‌المللی را نادیده می‌گیرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها